Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Knivhot i Borgholms kommun. Misshandelsförsök i Nybro.
Våld mot polis i Växjö.
Publicerad 17 januari 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

En man i 60-årsåldern greps i Borgholms kommun sent på torsdagskvällen.

– Han har hotat en annan man med knivföremål. Han kommer att höras nu på morgonkvisten, säger Anders Olsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Annons

De två ska vara bekanta med varandra.

Gripandet skedde vid 23-tiden. Brottsrubriceringen är olaga hot.

En kvinna i 50-årsåldern misstänks för försök till misshandel i Nybro.

– Hon blev utkastad från en lägenhet för att hon kastat ett glas mot en mansperson. Hon ska höras när hon har nyktrat till, säger Anders Olsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

En man är anhållen misstänkt för misshandel i nära relation i Västervik. Han greps vid 23-tiden på torsdagskvällen.

– Han är misstänkt för misshandel mot fru och dotter, säger Anders Olsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Kvinnan fördes till sjukhus.

Kronoberg

Här saknas innehåll

Strax efter midnatt ska polis ha försökt kontrollera en bilförare på Teleborgsvägen i Växjö. Mannen, som är i 40-årsåldern, ska dock ha vägrat att lämna bilen varpå fler poliser kallades till platsen.

Mannen frihetsberövades och misstänks vid sidan om rattfylleri för hot och våld mot tjänsteman.

Sverige

Flera bilar förstördes i en kraftig brand på en parkering i Norrköping på torsdagskvällen.

Annons

Enligt larmet började branden med en explosion, något polisen efter undersökningar på platsen misstänker inte stämmer.

– Det kan vara ett däck som har smällt av hettan, säger Joel Gerdin, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Fyra bilar är helt eller delvis utbrända, enligt polisen. (TT)

En bil stals vid ett rån på ett behandlingshem i Töreboda sent på torsdagskvällen.

Polisen larmades om rånet klockan 23.07. Två unga män kunde gripas som misstänkta senare under natten.

Detta efter en polisjakt som slutade i Örebro-området, där E18 möter E20 i södra delen av staden.

– De har väl kört fort och försökt undkomma ända från där de stulit bilen. När polisen skulle få hejd på det här slutade det med att de körde rakt in i polisbilen bakifrån. Han är hundförare och det var ett under att hunden inte blev mosad där bak, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Hunden fördes till djursjukhus och de misstänkta samt polisen till Universitetssjukhuset Örebro.

– Det var lite pådrag. Polismannen och båda tjuvarna skadades, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Enligt polisen i Västra Götaland ska de två ungdomarna även tvingat till sig en mindre summa kontanter på behandlingshemmet i Töreboda.

Världen

Annons

Minst elva amerikanska soldater skadades i Irans attack mot en militärbas i Irak den 8 januari, meddelar den amerikanska militären.

Tidigare har det från officiellt håll hävdats att inga personer sårades i anfallet. President Donald Trump sade morgonen efter angreppet att "inga amerikaner skadades i nattens attack".

"Även om ingen amerikansk personal omkom i det iranska angreppet mot al-Asad-basen har flera fått vård för hjärnskakningar och de är fortfarande under uppsikt" skriver militären i ett meddelande.

Anfallet orsakade stora materiella skador runt flygbasen. De omkring 1 500 soldaterna blev förvarnade om attacken och de flesta hade sökt skydd i bunkrar när det skedde.

Såväl danska som norska soldater befann sig också på den beskjutna militärbasen. De båda ländernas försvarsdepartement har uppgett att ingen av dem skadades. (TT)

Regnet som dragit in över det branddrabbade Australien innebär en efterlängtad hjälp i släckningsarbetet.

– Vi har haft regn över de flesta av våra brandplatser de senaste 24 timmarna, säger Angela Burford vid räddningstjänsten RFS i delstaten New South Wales, till TT.

Fukt, svagare vindar och lägre temperaturer har begränsat aktiviteten i de drygt 80 bränder som fortfarande rasade i delstaten under fredagsmorgonen, lokal tid. På ett dygn har antalet minskat från strax under 100, och antalet förväntas fortsätta att minska under helgen. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons