Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En lugn natt i Växjö län och Kalmar län. Polisen har inte rapporterat om några större polisiära händelser under natten.
Publicerad 27 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Växjö län

Klockan 01.30 fick polisen i Växjö in ett samtal om en misshandel på en nattklubb i staden. Polisen åkte dit och har tagit upp en anmälan och en motanmälan.

Sverige

Den lilla julbocken i Gävle sattes under natten till fredag i brand. Skadorna är dock inte värre än att den så kallade Lillbocken står kvar, om än med brännskador.

Annons

– Bocken är brandskadad men har klarat sig relativt bra, säger Thomas Gustafsson, RLC-befäl vid polisen, till Gefle Dagblad.

Räddningstjänsten larmades vid 01.20 om branden. En person har identifierats som skyldig till dådet, som rubriceras som skadegörelse genom brand.

– En man har omhändertagits för fylleri. Han kan också misstänkas för branden på bocken och ska förhöras efter att han nyktrat till, säger Thomas Gustafsson. (TT)

Någonting har detonerat utanför en fastighet i Ramlösa, utanför Helsingborg, under natten.

– Det var en kraftig detonation. Det är skador på fyra fastigheter, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl vid Skånepolisen.

Larmet om sprängningen kom 03.25, och Nationella bombskyddet har kallats till platsen. Inga personskador är rapporterade. (TT)

Världen

Ett flygplan med 100 personer ombord har störtat in i en byggnad när det precis hade lyft från Almaty i Kazakstan. Det uppges finnas överlevande, men enligt myndigheter har minst nio av de ombordvarande hittats döda.

Trafikplanet tillhörande flygbolaget Bek Air var på väg att lyfta då det "förlorade höjd och kraschade genom en betongmur" och sedan in i ett tvåvåningshus vid flygplatsen, meddelar flygmyndigheten AAK.

Ombord fanns 95 passagerare och fem personer i besättningen.

Minst nio av dem har hittats döda, men enligt flygplatsen finns det överlevande efter kraschen, och räddningsstyrkor arbetar nu för att hjälpa dem på platsen.

Annons

Planet skulle till huvudstaden Nur-Sultan, tidigare känd som Astana. (TT)

Antalet döda efter tyfonen Phanfone har sannolikt stigit till 30–40 personer, meddelar räddningsmyndigheter i Filippinerna. Minst 28 döda har hittats, medan minst 12 saknas.

Ovädret har över jul piskat områden i landets centrala delar med orkanvindar som på en del håll överskred mer än 50 meter per sekund.

Phanfone var svagare men tog en liknande bana som Haiyan, ovädret som 2013 orsakade över 7 000 människors död i Filippinerna. (TT)

Sebastian AhokasSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons