Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Räddningstjänsten fick släcka en mindre brand i en lägenhet i Växjö under natten.
En man i Västergötland skadades allvarligt i samband med ett inbrottsförsök.
Publicerad 8 november 2019

Kronoberg

Vid 03.30-tiden på fredagen larmades räddningstjänsten till en adress på Söder i Växjö sedan det börjat brinna i en lägenhet. Brandens omfattning beskrevs som mindre och ingen person kom till skada. Polisen har dock upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Annons

Kalmar län

En natt utan några större nyhetshändelser i länet.

Sverige

En man är allvarligt skadad efter att ha blivit knivhuggen på en gård i Vänersborgs kommun, rapporterar lokala medier.

Mannen konfronterade en person som försökte bryta sig in på gården, säger polisen till P4 Väst. Han blev då knivhuggen i magen, men tog sig in i huset där hans familj slog larm.

Läget för den skadade mannen är stabilt, men han hålls nedsövd, rapporterar SVT Nyheter Väst. Ingen är gripen för händelsen som skedde strax före klockan 02 natten till fredagen, och som rubriceras som mordförsök. (TT)

Sedan torsdagskvällen brinner det i ett smältverk i Studsvik utanför Nyköping.

– Vi har en brand i konstruktionen, i taket, som vi har hygglig kontroll på, säger Jan Österberg, insatsledare vid Sörmlandskustens räddningstjänst.

Branden började i en 20 ton tung titanklump och spred sig sedan vidare. Det ska även finnas radioaktivt avfall i byggnaden, men inga radioaktiva ämnen ska ha spridits.

Byggnaden som brinner är 500 kvadratmeter stor och släckningen väntas fortsätta under dagen. Larmet kom vid 18-tiden på torsdagen. Inga personer har kommit till skada.

Annons

– Vi kommer att vara där hela natten och en bra bit in på förmiddagen också, säger Jan Österberg vid 05-tiden. (TT)

Världen

Minst tre personer har dödats och 20 har skadats i en jordbävning i Iran, enligt statlig tv.

Det ytliga skalvet hade en magnitud på 5,9 och hade sitt centrum i provinsen Östazarbaijan i nordvästra delarna av landet, enligt Irans seismologiska center. Amerikanska USGS uppskattar skalvet till 5,8.

Statliga nyhetsbyrån Irna rapporterar att människor vaknade och i panik flydde sina hem av skalvet. (TT)

Speciella larm ska hindra att italienska barn lämnas ensamma i kokheta bilar på sommaren.

Förare som inte förser barnstolen med det aktuella larmet ska kunna bötfällas med motsvarande mellan 860 och 3 500 kronor, meddelar transportdepartementet.

De nya reglerna gäller barn under fyra år, och larmet ska både synas och höras såväl inuti som utanför fordonet. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons