Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i Kronoberg eller Kalmar län.
Publicerad 6 november 2019

Sverige

En polisbil försökte vid 02.40 stoppa ett fordon utanför ett industriområde i Skövde. Patrullen bedömde att fordonet framfördes vårdslöst.

Annons

Föraren vägrade stanna, så polisen förföljde bilen. Flera försök att stoppa bilen, bland annat med spikmatta, misslyckades och föraren ska två gånger ha riktat ett vapenliknande föremål mot de förföljande polisbilarna.

Jakten pågick i 50 minuter och gick från Skövde till Mariestad innan den flyende föraren körde in i en polisbil och alltså voltade av vägen. Varken gärningsman eller poliser skadades i samband med händelsen.

– Nej tack och lov. Alla parter har undersökts och både föraren och poliserna klarade sig helt oskadda, säger Morten Gunneng.

Föraren av den jagade bilen, en man i 20 årsåldern, är gripen och är misstänkt för flera brott, bland annat drograttfylla och grov olovlig körning. (TT)

Två maskerade personer rånade sent på tisdagen en restaurang i centrala Uppsala.

– En av dem hade en kniv och en någon form av skjutvapen, säger Johan Näslund, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Personalen sprang ut och larmade polisen, ingen skadades. Ingen är heller gripen efter händelsen, som rubriceras som grovt rån och grovt vapenbrott.

Rånarna tros ha fått med sig en mindre summa. (TT)

Världen

Minst 15 liv har krävts i en attack som skylls på islamistiska rebeller i Yala i sydligaste Thailand. Dådet beskrivs som ett av de blodigaste på flera år i den lågintensiva konflikten.

Annons

Grupperna som ligger bakom våldet är till stor del okända, och går sällan ut med offentliga förklaringar till sina dåd.

Men bakgrunden tros vara religiösa motsättningar i södra Thailand, som är ett gränsland mellan muslimska och buddhistiska trakter. (TT)

Kina återupptar importen av nöt- och fläskkött från Kanada, ett tecken på tinade relationer mellan länderna.

Kina har sedan juni stoppat importen med hänvisning till smitta i fläskleveranser och falska dokument, något som förnekats från Ottawa.

Premiärminister Justin Trudeau säger att landets nya ambassadör Dominic Barton tillsammans med köttindustrin arbetat för att öppna "den här viktiga marknaden för våra köttproducenter och deras familjer". (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons