Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En till sjukhus efter viltolycka söder om Moheda. Person död i brand i Nyköping.

Kronoberg

På natten till lördagen ska en viltolycka med personbil ha inträffat på väg 126 mellan Moheda och Alvesta.

Larmet kom klockan 04.08. Enligt SOS Alarms händelseinformation ska bilen ha åkt i diket efter att föraren väjt för en älg.

Räddningstjänst och ambulans skickades till olycksplatsen. Vägen stängdes inledningsvis av i södergående riktning, uppger SOS.

I bilen ska två personer ha färdats varav en fick föras till sjukhus för kontroll.

Trafikverket satte prognosen för när arbetet kunde vara avslutat till klockan 05.30.

Sverige

En person har avlidit och en person har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand i Nyköping.

Polis och räddningstjänst larmades vid halv tio på kvällen till en lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus i Nyköping. Branden var fullt utvecklad när de kom dit.

– Rökdykare gick in och hämtade en skadad person. När de gick in igen hittade de ytterligare en person. Den personen är avliden, säger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisen region Öst.

Den skadade personen är förd till sjukhus med rökskador.

Vad som orsakat branden är ännu inte känt.

– Tekniker är på väg till platsen. Räddningstjänsten har varit på plats för släckningsarbete och vi har inte gått in i lägenheten ännu. Det är avspärrat och vi kommer att undersöka platsen under natten, säger Martin Detterström.

Branden släcktes inom en timme. De boende i huset som fick evakueras vid släckningsarbetet kunde vid midnatt återvända till sina lägenheter, uppger räddningstjänsten. (TT)

Sent på fredagskvällen ska en man ha blivit rånad av flera maskerade personer i Klagshamn i Malmö.

Polisen larmades klockan 23.01 och åkte till platsen tillsammans med ambulans. Mannen hittades med vad polisen beskriver som stick- eller skärskador.

Han fördes till sjukhus med ambulans. Inledningsvis är skadorna oklara, enligt polisen.

De maskerade personerna ska ha stuckit från platsen till fots.

Polisen söker med bland annat hund och helikopter efter gärningsmännen som ska ha fått med sig stöldgods.

Världen

USA:s president Donald Trump har gjort upp med kongressledare om att tillfälligt häva den pågående nedstängningen av statsapparaten fram till den 15 februari.

Ett förslag godkändes av kongressen, och därefter undertecknade Trump det utan närvaro av journalister. Det innebär att nedstängningen är över och att statsanställda kan få sina löner.

Men Trump hotar med en ny nedstängning om kongressen inte går honom till mötes om muren till Mexiko.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.