Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Villa totalförstörd utanför Gamleby.
Ung man lindrigt skadad vid misstänkt mordförsök i Älmhult.
Publicerad 6 november 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Vid klockan 02.30 på natten till måndagen kom larm om en brand i en villa vid Hallingeberg sydväst om Gamleby. Räddningstjänst och polis skickades till platsen efter att grannar sett att det brann.

Ingen person har skadats fysiskt. Villan kunde dock inte räddas.

– Det har brunnit ner till grunden. Det är oklart hur det började så därför har jag beslutat att spärra av platsen så att vi kan skicka in tekniker för att utröna vad som är orsaken till att det börjat brinna, säger Anders Olsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Räddningstjänsten är kvar och bevakar på måndagsmorgonen. Branden har inte spridit sig vidare till andra byggnader.

Kronoberg

Den man som hittades skadad knivskuren i Älmhult på söndagen är lindrigt skadad, enligt sjukvården. Ingen misstänkt har gripits under natten.

Sverige

En omfattande brand har totaltförstört en industrilokal i Botkyrka. Branden är under kontroll men räddningstjänsten kommer att arbeta med eftersläckning under måndagen.

Röken som spred sig till bostadsområden i närheten har avtagit, rapporterar SR P4 Stockholm. Inledningsvis rådde explosionsrisk då gasflaskor fanns i lokalen.

I den kraftigt brandskadade byggnaden ligger ett bageri och ett bärgningsföretag.

Det finns inga uppgifter om att någon skadats i branden. (TT)

Världen

Dödssiffran stiger i Vietnam efter den kraftiga tyfonen Damrey. Minst 49 människor har bekräftats döda.

Stora översvämningar rapporteras i landets södra och mellersta delar och över 116 000 hem har förstörts eller skadats, enligt myndigheterna. Mer regn väntas.

Provinsen Khanh Hoa, med den populära turistorten Nha Trang, har drabbats hårdast.

27 personer saknas längs med kusten, bland dem flera personer från ett fraktfartyg som sjunkit. 88 andra medlemmar i besättningen har kunnat räddas. (TT)

Den svartklädde gärningsmannen sköt ihjäl 26 personer i Sutherland Springs.

Timmar efter den värsta masskjutningen i delstaten Texas samlades människor för en ljusvaka i närheten av baptistkyrkan där dådet skett.

Det yngsta dödsoffret var fem år och dådet har chockat orten, som har runt 700 invånare. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.