1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Inom loppet av en timme larmades polis och räddningstjänst om två bilbränder i Nybro.

Kalmar län

Det första larmet inkom från centrala Nybro vid 01-tiden på onsdagen. På en parkeringsplats brann en bil och en intillstående bil skadades också. Drygt 50 minuter senare brann det i en bil vid ett industriområde.

Kronoberg

En lugn natt i länet, utan några större nyhetshändelser.

Sverige

En explosion har inträffat i ett flerfamiljshus i centrala Ängelholm. Larmet inkom strax före klockan två på natten mot onsdag.

– Vi vet inte vad som har detonerat men det förekommer skador på entrén och flera rutor på fastigheten och motliggande fastighet, men det är inga personskador såvitt vi vet, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl vid polisen i Skåne.

Polisen har ännu ingen misstänkt. (TT)

Flera bilar sattes i brand i centrala Västerås under natten till onsdagen och en av bränderna riskerade att sprida sig till ett närliggande bostadshus.

– Bränderna anlades med tio minuters mellanrum och startade vid 02.50-tiden. Platserna ligger bara 500 meter ifrån varandra ungefär, säger Daniel Ågren, RLC-befäl vid polisen i Västerås.

Totalt förstördes sex bilar och polisen har nu upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Ett bostadshus låg illa till och en garagelänga, men räddningstjänsten lyckades få det under kontroll, säger Daniel Ågren.

Branden var släckt strax före 04-tiden. (TT)

Världen

Antalet avlidna i sviterna av coroanviruset i USA har nu passerat 25 000, enligt en sammanställning av Johns Hopkins University. Med 2 228 nya dödsfall det senaste dygnet ökar antalet döda igen efter två dagars minskning, och är det högsta antalet hittills.

Antalet bekräftat smittade i USA, som är det land i världen med högst antal konstaterat smittade och döda i pandemin, har passerat 600 000.

Staden New York har skrivit upp siffrorna för antalet som avlidit sedan de smittats av det nya coronaviruset. Ytterligare 3 700 dödsfall antas nu vara relaterade till covid-19, men det rör sig om personer som aldrig testats. Det gör också att antalet avlidna i staden passerat 10 000, enligt stadens vårdmyndighet. (TT)

Han tjänstgjorde i det brasilianska artilleriet i Afrika under andra världskriget. Nu är Ermando Piveta 99 år gammal – och har även överlevt covid-19.

"Han vann ytterligare ett slag, den här gången mot det nya coronaviruset", skriver landets försvarsmakt i ett uttalande.

När Ermando Piveta kunde lämna ett militärsjukhus i huvudstaden Brasilia efter att ha varit inlagd i åtta dagar var det till en storm av applåder och trumpetstötar.

99-åringen, iklädd militärgrön mössa, lyfte sina armar över huvudet för att bemöta hyllningen. (TT)

Läs mer

Sport

OAIK tappade ledningen och föll tungt: ”Inte helhjärtat”

”Vi gör en dålig insats från början till slut”, säger Luka Dobrijevic.

SHL

Kaptenskedjan övertygade när IKO premiärvann: ”Kändes riktigt bra”

Jonas Engström tvåmålsskytt när IKO besegrade Linköping.

Tingsryd • Skulle få ögondroppar

Grannlänet: Hemtjänstpersonal hällde superlim i ögat på vårdtagare

Skulle få ögondroppar – fick i stället superlim.

Kalmar

BILDER: Internt minitri på Varvsholmen

Inget Minitri – men Kalmar RC:s medlemmar körde egen träningstävling.

Nybro

Nybro minskar på krisledningsarbetet

Har beredskap för att öka krisledningsstabens arbete om coronasituationen förändras.

Oskarshamn

Länet: Gul tegelvilla får inte målas vit: ”Skulle störa gatubilden”

”Det skulle störa gatubilden.”