1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Inom loppet av en timme larmades polis och räddningstjänst om två bilbränder i Nybro.

Kalmar län

Det första larmet inkom från centrala Nybro vid 01-tiden på onsdagen. På en parkeringsplats brann en bil och en intillstående bil skadades också. Drygt 50 minuter senare brann det i en bil vid ett industriområde.

Kronoberg

En lugn natt i länet, utan några större nyhetshändelser.

Sverige

En explosion har inträffat i ett flerfamiljshus i centrala Ängelholm. Larmet inkom strax före klockan två på natten mot onsdag.

– Vi vet inte vad som har detonerat men det förekommer skador på entrén och flera rutor på fastigheten och motliggande fastighet, men det är inga personskador såvitt vi vet, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl vid polisen i Skåne.

Polisen har ännu ingen misstänkt. (TT)

Flera bilar sattes i brand i centrala Västerås under natten till onsdagen och en av bränderna riskerade att sprida sig till ett närliggande bostadshus.

– Bränderna anlades med tio minuters mellanrum och startade vid 02.50-tiden. Platserna ligger bara 500 meter ifrån varandra ungefär, säger Daniel Ågren, RLC-befäl vid polisen i Västerås.

Totalt förstördes sex bilar och polisen har nu upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Ett bostadshus låg illa till och en garagelänga, men räddningstjänsten lyckades få det under kontroll, säger Daniel Ågren.

Branden var släckt strax före 04-tiden. (TT)

Världen

Antalet avlidna i sviterna av coroanviruset i USA har nu passerat 25 000, enligt en sammanställning av Johns Hopkins University. Med 2 228 nya dödsfall det senaste dygnet ökar antalet döda igen efter två dagars minskning, och är det högsta antalet hittills.

Antalet bekräftat smittade i USA, som är det land i världen med högst antal konstaterat smittade och döda i pandemin, har passerat 600 000.

Staden New York har skrivit upp siffrorna för antalet som avlidit sedan de smittats av det nya coronaviruset. Ytterligare 3 700 dödsfall antas nu vara relaterade till covid-19, men det rör sig om personer som aldrig testats. Det gör också att antalet avlidna i staden passerat 10 000, enligt stadens vårdmyndighet. (TT)

Han tjänstgjorde i det brasilianska artilleriet i Afrika under andra världskriget. Nu är Ermando Piveta 99 år gammal – och har även överlevt covid-19.

"Han vann ytterligare ett slag, den här gången mot det nya coronaviruset", skriver landets försvarsmakt i ett uttalande.

När Ermando Piveta kunde lämna ett militärsjukhus i huvudstaden Brasilia efter att ha varit inlagd i åtta dagar var det till en storm av applåder och trumpetstötar.

99-åringen, iklädd militärgrön mössa, lyfte sina armar över huvudet för att bemöta hyllningen. (TT)

Läs mer

Kalmar

X-teams ledare inblandad i ”våldsincident” på anstalt

32-åringen ska ha slagit en medintagen i huvudet på anstalten Salberga.

Tv

Här kan du se Peter och Tova Glyts konsert på Söderport i kväll

Peter och Tova Glyt spelar live – nästan 200 på väntelista.

Ishockey

Platt fall för Karlskrona – kastas ut ur Hockeyallsvenskan

Möter Kalmar HC och Nybro Vikings i höst.

Begravningar

Birgit Ståhl

I Skogsvilan, Nybro, har begravningsceremoni hållits för Birgit Ståhl.

Kalmar

Ny hastighetsbegränsning vid golfklubben

Lägre hastighet ska öka tryggheten för cyklister och gående i Värsnäsområdet.

Kalmar

Klicktoppen: Gård på landet och flytande villa mest klickade i länet

En gård på landet med vacker omgivning ligger i toppen denna veckan.