Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En personbil körde av vägen och voltade i Ljungby.
I Bunkeflostrand ska en yngre man blivit svårt knivhuggen.
Publicerad 4 april 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Räddningstjänst och ambulans larmades om en singelolycka på Ringvägen i Ljungby vid 01-tiden, där en personbil voltat. En person fick föras till sjukhus för kontroll. Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Annons

Kalmar län

En person i Emmaboda greps vid 23-tiden på fredagen, misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Då brottet inträffat inom en relation vill polisen inte kommentera ärendet närmare. Personen anhölls under natten.

Sverige

En yngre man i Malmö kommun fördes till sjukhus efter att ha blivit svårt knivskuren, skriver Sydsvenskan.

Enligt tidningen ska mannen vid 01-tiden ha knackat på en lägenhet i området och de boende i lägenheten ska sedan ha larmat polis och räddningstjänst.

Ett område är avspärrat och enligt polis på plats utreder man händelsen som försök till mord. Läget för den skadade mannen är inte känt. (TT)

Svenskar törstar efter information om coronaviruset. Under mars tog 1177 Vårdguiden emot totalt 780 000 samtal, jämfört med 525 000 i februari som var en normal månad för tjänsten.

– Man frågar väldigt mycket om sina symtom och undrar om det kan vara corona, säger Lena Ivö, presschef på Inera som driver tekniken på 1177.

Även antalet besök på hemsidan 1177.se ökade stort under förra månaden, från 14 miljoner besök i februari till 19 miljoner i mars.

Inera arbetar tillsammans med regionerna för att hantera det hårda trycket. Väntetiderna ska vara kortare nu än tidigare. (TT)

Annons

Världen

Brasiliens president Jair Bolsonaro har utlyst söndagen som nationell dag för fasta och bön för att "befria Brasilien från denna ondska", det vill säga coronaviruset.

Bolsonaro har konsekvent tonat ner faran med viruset och gått mot såväl sin egen hälsominister som de lokala guvernörer och borgmästare som infört egna restriktioner.

Över 9 000 fall av virussmittan har konstaterats i Brasilien. Minst 359 personer har avlidit i sviterna av covid-19. (TT)

Samtliga invånare i USA rekommenderas att täcka näsa och mun med någon sorts skydd när de rör sig utomhus eller träffar andra människor, det säger president Donald Trump. Halsdukar eller liknande skydd går bra, masker som används i vården gör det inte.

Trump själv kommer inte att använda ansiktsskydd.

– Man kan göra det men måste inte. Jag väljer att inte göra det, men vissa vill nog göra det och det är okej, säger han på sin dagliga presskonferens. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons