Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Det har varit en relativt lugn natt i Småland, enligt polisen i Kalmar och Växjö.

SMÅLAND

Vid klockan fem på söndagsmorgonen larmades räddningstjänsten till Hovmantorp. Det var en bil som stod och brann på en parkering vid Allhallen. Det fanns ingen större spridningsrisk och räddningstjänsten beskriver händelsen som odramatisk.

Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse. Ingen är misstänkt.

Tio personer har omhändertagits för fylleri under natten. Åtta i Kalmar och två i Oskarshamn, det berättar polisen.

SVERIGE

En 33-årig man har förts med ambulanshelikopter till sjukhus efter att ha blivit knivskuren i Töreboda, rapporterar Mariestads-Tidningen.

Larmet kom strax före midnatt.

– Det är en man som har fått skador i kroppen av något vasst föremål. Vi kunde gripa en man i närområdet odramatiskt, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till TT.

Brottet ska ha skett utomhus, och en plats spärrades av för teknisk undersökning.

Den skadade mannen vårdas på Skaraborgs sjukhus. Skadorna bedöms inte som livshotande. Den gripne mannen anhölls under natten. Han är misstänkt för försök till mord. (TT)

En person i 40-årsåldern har skadats av ett stickvapen på ett behandlingshem i närheten av Katrineholm.

En man i 30-årsåldern har gripits, misstänkt för mordförsök, skriver polisen på sin sajt.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, och offret har förts till sjukhus med allvarliga skador. (TT)

VÄRLDEN

Sju gruvarbetare har omkommit och tre andra har skadats i en kolgruva i området Chongqing i sydvästra Kina, rapporterar statliga nyhetsbyrån Nya Kina.

Olyckan inträffade på lördagen då en container lossnade och rasade ned i gruvschaktet.

De skadade fördes till sjukhus efter olyckan, som kommer att utredas.

Gruvolyckor med dödlig utgång är vanliga i Kina. 21 gruvarbetare omkom i en olycka i östra Kina i oktober. I december 2016 omkom sammanlagt 59 människor i explosioner i två kolgruvor i Inre Mongoliet och i provinsen Heilongjiang. (TT)

Fyra människor befaras döda efter att en räddningshelikopter kraschat i ett bergigt område nära staden Porto i Portugal.

Två piloter, en sjuksköterska och en läkare fanns ombord enligt public service-kanalen RTP och tidningen Correio da Manhã. Runt 200 räddningsarbetare söker efter helikoptern, enligt räddningstjänsten.

Helikoptern kraschade i dåligt väder vid klockan 18.30 på lördagen efter att ha släppt av en patient på ett sjukhus i Porto. (TT)

SPORT

Rasmus Dahlin gjorde mål och noterades för två assist när Buffalo mötte Washington i en jämn match i NHL-ishockeyn, som fick avgöras på straffar. Det är första gången som rookien gör tre poäng i den nordamerikanska proffsligan.

Stjärnrookien Dahlin har haft en fin start på NHL-karriären. Under natten mot söndagen kom säsongens tredje mål, när han i tredje perioden plockade upp en retur från målvakten Pheonix Copley i numerärt överläge.

– Jag bara sköt och den gick under klubbhandsken, säger Dahlin efter matchen. (TT)