Här är nattens händelser
Kalmar län
Två män greps under fredagskvällen misstänkta för misshandel i nära relation. Den ena mannen, född 1968, greps vid 20-tiden i Nybro kommun, och den andra mannen, född 1984, greps i Mönsterås kommun vid klockan 21.30. Båda anhölls även senare under kvällen.
Ingen av misshandlarna ska ha lett till några skador som kräver sjukhusvård.
Vid ett-tiden greps två män i 20-årsåldern i närheten av Storgatan i Mönsterås, misstänkta för misshandel, olaga hot och narkotikabrott. Enligt Eva Jirhall, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar, är detaljerna kring händelserna fortfarande oklara.
– Det misstänks för flera brott och det finns även flera målsägande. De inblandade känner varandra sedan tidigare, i olika konstellationer, men jag vet inte vad bakgrunden till bråket är. Det ska ha hänt utomhus och inte varit kopplat till någon fest eller liknande, säger hon.
Vid tretiden kontrollerade polisen en bil på väg 1015 i Hälleberga, Nybro kommun. Det resulterade i att föraren, en man i 60-årsåldern, omhändertogs för provtagning misstänkt för drograttfylleri.
Passageraren, en kvinna i 40-årsåldern, misstänks även för ringa narkotikabrott.
Sverige
Ett snöoväder skapade under natten trafikproblem i Östergötlands och Jönköpings län.
Avåkningar och stillastående lastbilar sysselsatte polis och räddningstjänst i flera timmar.
– Snön vräker ner här kring södra Vättern och vi har stora problem, säger Jan Callas vid räddningstjänsten i Jönköping.
Vid 04-tiden hade omkring 15 olyckor inträffat i de berörda länen, men det fanns inga rapporter om några allvarliga personskador.
– Så här långt är det mest lastbilar som fått stopp och glidit ut över vägen, säger brandmästare Jan Callas.
Särskilt E4:an ska ha varit hårt drabbad.
Att det kunde bli trafikkaos stämmer helt överens med SMHI:s prognos. En klass 1-varning har utfärdats för länen kring Vättern, liksom för Kalmar län och Öland, dit snöovädret väntas fortsätta under lördagen. (TT)
Världen
Ett dokument om att FBI och justitiedepartementet har agerat partiskt, till president Donald Trumps nackdel, har lett till starka reaktioner.
I dokumentet beskrivs hur högt uppsatta personer inom den federala polisen FBI och på justitiedepartementet ska ha agerat partiskt kring utredningen om eventuella samarbeten mellan Ryssland och Donald Trumps presidentvalskampanj 2016.
Dokumentet har tagits fram av underrättelseutskottet i representanthuset, en av den amerikanska kongressens kamrar. Efter godkännande från Trump togs hemligstämpeln bort, och innehållet har sänt chockvågor genom maktens korridorer i huvudstaden Washington.
Demokraterna ser det som att offentliggörandet är avsett för skjuta den särskilde åklagaren Robert Muellers pågående utredning om eventuella Rysslandskopplingar i sank.
Många ställer sig frågan vad som händer nu efter det att uppgifterna kommit fram i ljuset. Kommer Mueller att kunna fortsätta hålla i utredningen? Och kommer någon att tvingas avgå – kanske vice justitieminister Rod Rosenstein eller självaste FBI-chefen Christopher Wray?
Trump vill inte svara på om han har förtroende för sin vice justitieminister, men Vita huset har gått ut med att Rosenstein stannar kvar.
– Inga förändringar kommer att göras på justitiedepartementet. Vi förväntar oss att Rod Rosenstein fortsätter som vice justitieminister, säger talespersonen Raj Shah till CNN.
Både FBI och Rosenstein ska, enligt dokumentet, ha skrivit på ansökningar till en specialdomstol om avlyssning av Trumps kampanjrådgivare Carter Page. Uppgifterna som lades fram till domaren ska ha byggt på partiska underrättelser som påstås ha finansierats av Demokraterna. (TT)
En federal domare i Brasilien har beslutat att den tidigare presidenten Luiz Inácio Lula da Silva, 72, ska få sitt pass tillbaka. En domare på lägre nivå beslutade tidigare att Lula inte fick behålla sitt pass, av rädsla för att expresidenten skulle söka asyl i ett annat land.
Inget talar dock för att Lula planerar att fly för att undkomma rättvisan, anser domaren i den högre instansen.
Expresidenten dömdes i veckan till över 12 års fängelse för korruptionsbrott. Han väntas överklaga domen, och det ser ut att ta tid innan han börjar avtjäna sitt straff. (TT)