Annons

Här är italienarnas karantänsregler

Hela Italien sitter i karantän och 60 miljoner italienare uppmanas att stanna hemma. Går de ändå ut finns det inte mycket att ta sig för – det mesta är stängt och en meters avstånd måste hållas. Följande gäller fram till den tredje april.
Coronavirus • Publicerad 10 mars 2020
60 miljoner italienare omfattas av regeringens karantänsregler som gäller fram till den tredje april. Arkivbild.
60 miljoner italienare omfattas av regeringens karantänsregler som gäller fram till den tredje april. Arkivbild.Foto: Claudio Furlan/AP

Resor

Resor är endast tillåtet om de görs av brådskande hälso- eller arbetsrelaterade skäl. Företag uppmanas att ge sin personal ledigt för att antalet resor till och från jobb ska minska.

Personer som har testats positivt för covid-19 får inte lämna sina hem. Personer som inte har testats men som har feber eller visar andra symptom uppmanas att stanna hemma.

Möten på offentlig plats

Annons

Alla former av folksamlingar på offentlig plats är förbjudna och idrottsevenemang ställs in. Det inkluderar fotbollsmatcher i högstaligan Serie A.

Undantag görs för träning inför nationella och internationella idrottstävlingar, till exempel OS. Publik på träningen är dock inte tillåten.

Badbassänger, span, idrottshallar och skidanläggningar är stängda.

Nöjen

Museum, biografer, teatrar, nattklubbar och kasinon är stängda. Undantag görs för barer och restauranger som får fortsatt hålla öppet, men bara mellan 06.00–18.00. Dessutom måste gästerna hålla minst en meters avstånd till varandra.

Skolor och religiösa mötesplatser

Skolor och universitet över hela landet är stängda och prov är inställda.

Religiösa institutioner, till exempel kyrkor, fortsätter att hålla öppet. Även här måste besökare hålla en meters avstånd till varandra och bröllop, dop och begravningar får inte genomföras.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons