Annons

Hanna Falk gör comeback

Skidor • Publicerad 12 februari 2020
Hanna Falk är på väg tillbaka efter ryggoperationen.
Hanna Falk är på väg tillbaka efter ryggoperationen.Foto: Ulf Palm/TT

Längdåkaren Hanna Falk är på väg tillbaka efter operationen som stoppat henne från att tävla i nästan ett år. Efter problem med ryggen under några år opererades hon i höstas för diskbråck.

Nu gör hon comeback vid tävlingar i Lycksele.

Annons

– Jag har fått ta allting dag för dag. Nu har det gått bra och framåt på slutet så jag känner att kroppen är redo och jag är glad att få ta på mig nummerlappen igen, säger hon till Västerbottens-Kuriren.

Tävlingarna i Lycksele inleds med två tävlingar i fri stil: sprint på fredag och 10 kilometer på lördag. Minitouren avslutas på söndag med 10 kilometer jaktstart, klassisk stil.

– Jag har inga resultatmål utan är bara glad att få dra på mig nummerlappen nu när kroppen känns redo att tävla igen, säger Falk.

Något deltagande i världscupen den här säsongen har hon inte planerat.

Hanna Falk har vunnit fyra världscuptävlingar i sprint. Senast hon tävlade på snö var i världscuptävlingarna i Falun i mars förra säsongen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons