Annons

Handelskammare: Skredet påverkar alla företag

Jordskredet som kapade E6:an i Stenungsund kommer att slå mot hårt mot regionens industrier, enligt Johan Trouvé, vd för Västsvenska handelskammaren.
Ekonomi • Publicerad 25 september 2023
Jordskredet i lördags kapade E6:an i höjd med Stenungsund.
Jordskredet i lördags kapade E6:an i höjd med Stenungsund.Foto: Adam Ihse/TT

– Det här är den viktigaste transportsträckan som förmedlar trafik mellan Nordens största hamn i Göteborg – och Norge och Bohuslän. Självklart påverkar detta alla företag, säger han.

Johan Trouvé anser att helgens händelser påvisar behovet att stärka infrastrukturen i regionen.

Annons

– E6 är en viktig trafikled mellan Norge och kontinenten, den är inte bara viktig för lokalsamhället och regionen, säger han.

Hur lång tid återuppbyggnadsarbetet kommer att ta, och hur mycket alltsammans kommer att kosta, är i nuläget omöjligt att besvara, men Johan Trouvé är bekymrad över tidshorisonten.

– När trafiken nu leds om kommer risken för olyckor att öka dramatiskt. Gamla E6 är en väg som inte har kapacitet för så här tungt och omfattande trafikflöde.

Fakta: Västsvenska handelskammaren

Västsvenska handelskammaren är en privat partipolitiskt oberoende näringslivsorganisation med närmare 3 000 medlemsföretag från hela Västsverige.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons