Annons

Handelsbanken sänker Industrivärden

Ekonomi • Publicerad 6 oktober 2020
Industrivärden presenterar delårssiffror. Arkivbild.
Industrivärden presenterar delårssiffror. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Investmentbolaget Industrivärden, storägare i exempelvis Handelsbanken, AB Volvo och Ericsson, redovisar ett substansvärde på 112,3 miljarder kronor eller 258 kronor per aktie. Sedan förra årsskiftet har substansvärdet, bolagets nettoförmögenhet, minskat med en krona per aktie.

"Att Industrivärdens aktieportfölj underpresterat börsen under perioden beror framförallt på aktieinnehavet i Handelsbanken, som är ett av Industrivärdens större innehav. Aktiekursutvecklingen har varit svag under en längre period, vilket återspeglar en tuff period för banksektorn som helhet", skriver vd:n Helena Stjernholm i en kommentar.

Annons

Industrivärden redovisas samtidigt en vinst före skatt på 5 536 miljoner kronor för perioden juli-september. Det kan jämföras med en förlust på 3 375 miljoner kronor motsvarande period 2019.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons