GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Häktad för barnsexbrott jobbade på förskolor

Brott • Publicerad 25 november 2021
En man som jobbat på förskolor i Sundsvalls kommun sitter häktad misstänkt för sexbrott mot barn. Arkivbild.
En man som jobbat på förskolor i Sundsvalls kommun sitter häktad misstänkt för sexbrott mot barn. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT

En man som jobbat på förskolor i Sundsvalls kommun sitter häktad misstänkt för sexualbrott mot barn, rapporterar lokala medier.

Misstankarna rör bland annat våldtäkt mot barn och grovt barnpornografibrott.

Mannen, som häktades för drygt en månad sedan, har arbetat på två förskolor under 2019 och 2020. Det finns dock ingen misstanke om att brott ska ha begåtts i Sundsvall, enligt kommunens skoldirektör Urban Åström.

Trots det väcker detta "en stor oro hos föräldrar", skriver han i ett mejl till SVT Nyheter Västernorrland. Vidare uppger Åström att kommunen kontrollerade såväl referenser som utdrag ur belastningsregistret innan mannen anställdes.

Brotten ska ha begåtts i Västmanland mellan hösten 2020 och hösten 2021, enligt Sundsvalls Tidning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.