Annons

Guaidó försvarar sanktioner

Venezuela • Publicerad 13 februari 2020
Oppositionsledaren Juan Guaidó på flygplatsen i Caracas i tisdags.Foto: Matias Delacroix/AP/TT

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó försvarar de internationella sanktionerna mot sitt hemland. Det beskedet ger han ett dygn efter det att han återvänt till landet efter en rundresa i bland annat Nordamerika.

USA har ett stort antal sanktioner mot Venezuela riktade mot den sittande presidenten Nicolás Maduro och hans regering. Så sent som i fredags kriminaliserade USA affärstransaktioner med landets statliga flygbolag Conviasa, och när Guaidó landade på flygplatsen i huvudstaden Caracas möttes han av arga Conviasa-anställda som skrek "fascist" efter honom.

Guaidó återvände i tisdags efter en tre veckor lång resa i Nordamerika och Europa. Inför journalister i Caracas försvarar han bruket av sanktioner och säger att de som har riktats mot höga tjänstemän i Maduros regering har varit "effektiva". Han sade också att sanktioner "är den fria världens verktyg för att ställa regimer till svars för kränkningar av mänskliga rättigheter, tortyr och mördande".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons