Annons

De kan vinna pris på Manifestgalan

Musik • Publicerad 9 januari 2020
Sarah Klang har dubbla prischanser på Manifestgalan. Arkivbild.
Sarah Klang har dubbla prischanser på Manifestgalan. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT
Cherrie är nominerad till årets hiphop/soul och årets live. Arkivbild.
Cherrie är nominerad till årets hiphop/soul och årets live. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT
Britta Persson har chans på pris i kategorierna årets barnmusik och årets kompositör. Arkivbild.
Britta Persson har chans på pris i kategorierna årets barnmusik och årets kompositör. Arkivbild.Foto: Simon Rehnström/SvD/TT

Den 14 februari ska Sveriges bästa oberoende musik prisas på Manifestgalan. Nomineringarna har presenterats och störst prischanser har bland andra Sarah Klang, Britta Persson och Cherrie – med två nomineringar vardera.

Sarah Klang som under 2019 släppte sitt andra album "Creamy blue" kan vinna pris i kategorin årets singer-songwriter/country/americana, medan Cherrie har prischans i kategorin årets hiphop/soul. Båda är även nominerade till årets live.

Annons

Britta Persson kan för barnskivan "Folk – dikter och toner om personer" kamma hem pris för årets barnmusik och årets kompositör.

Jurygrupperna som väljer ut vinnarna består av runt 150 personer, inklusive journalister, arrangörer och andra inom musikbranschen, som tillsammans har bedömt 406 album och 188 musikvideor.

Galan arrangeras av SOM (Svenska oberoende musikproducenter) och uppmärksammar och premierar artister bundna till oberoende skivbolag. Årets gala äger rum på Nalen i Stockholm.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons