Annons

Greta Thunberg stöder Joe Biden

Politik • Publicerad 10 oktober 2020
Greta Thunberg i fredagens manifestation med Fridays for future på Mynttorget i Stockholm. I över två år har hon drivit kampanjen där.
Greta Thunberg i fredagens manifestation med Fridays for future på Mynttorget i Stockholm. I över två år har hon drivit kampanjen där.Foto: Jessica Gow/TT

Klimataktivisten Greta Thunberg gör ett undantag från sin linje att inte lägga sig i partipolitik. I en tweet på lördagen uppmanar hon amerikaner att rösta på demokraten Joe Biden i presidentvalet den 3 november.

Hon motiverar undantaget med att valet i USA går bortom vanlig politik, särskilt ur ett klimatperspektiv, och skriver: "Organisera er och få alla att rösta på #Biden."

Annons

Den 17-åriga svenskan har en gås oplockad med Bidens motståndare president Donald Trump. När tidskriften Time utsåg Thunberg till årets person 2019 hånade Trump henne i en tweet:

"Så löjligt. Greta måste ta tag i sina aggressionsproblem, och sedan gå och se en bra gammal film med en vän! Slappna av, Greta, slappna av!" skrev den republikanske presidenten, som under sin mandatperiod har inriktat sig på att montera ned föregångaren Barack Obamas program med klimatåtgärder.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons