Annons

Gran Canarias flygplats öppen igen

Las Palmas flygplats på Gran Canaria öppnade åter strax efter midnatt, natten mot måndag, det meddelade den spanska flygplatsoperatören Aena på Twitter.
Resor (TT) • Publicerad 24 februari 2020
Ett kontrolltorn på den sandstormsdrabbade flygplatsen i Las Palmas.
Ett kontrolltorn på den sandstormsdrabbade flygplatsen i Las Palmas.Foto: Borja Suarez/Reuters/TT

Flygplatsen stängdes i lördags sedan en sandstorm lamslagit flygtrafiken och öppnades en kort stund på söndagen, innan den tvingades stänga igen.

Enligt nyhetssajten Canarias7 är mellan 12 000 och 14 000 resenärer drabbade. Flera hundra av dem är svenskar, som skulle ha rest hem med Ving, SAS, Norwegian och TUI.

Annons

Totalt har 822 flighter påverkats av stängningen och Aena uppmanar resenärer att kontakta sina respektive flygbolag för information om avgångar. SAS meddelade på söndagen att deras flyg till Stockholm, Oslo, Kristiansand, Göteborg och Köpenhamn avgår tidigast under måndagsmorgonen.

Flygplatsen på Teneriffa är fortsatt stängd.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons