Annons

God save the... media?

Storbritannien • Publicerad 5 oktober 2020
Storbritanniens drottning Elizabeth II under sitt födelsedagsfirande vid Windsor Castle i Windsor den 13 juni. Arkivbild.
Storbritanniens drottning Elizabeth II under sitt födelsedagsfirande vid Windsor Castle i Windsor den 13 juni. Arkivbild.Foto: Toby Melville/AP/TT

Storbritanniens drottning Elizabeth II drar en lans för traditionella nyhetsmedier och lyfter fram dessas roll under coronapandemin.

"Covid-19-pandemin har återigen visat vilken viktig tjänst i allmänhetens intresse som de etablerade nyhetsmedierna levererar, både nationellt och regionalt", skriver hon i ett uttalande till branschorganisationen News Media Association.

Annons

"Då vår värld har förändrats dramatiskt är det avgörande att ha tillgång till betrodda och trovärdiga informationskällor, särskilt i en tid då det finns så många källor som vill ha vår uppmärksamhet", fortsätter monarken.

Den brittiska drottningen uttalar sig vanligtvis inte i politiska frågor. Hennes beslut att öppet uttrycka sitt stöd för nyhetsmedier tyder på att hon finner frågan okontroversiell.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons