Annons

Getingarna frodas i sommar – kraftig ökning

Natur • Publicerad 12 juli 2023
Blandningen av värme och regn är en förklaring till getingökningen i år, enligt skadedjursexperten Jörgen Schroeder. Arkivbild.
Blandningen av värme och regn är en förklaring till getingökningen i år, enligt skadedjursexperten Jörgen Schroeder. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg/TT

Det ser ut att bli en getingsommar. Sedan den första juni har saneringsföretaget Anticimex genomfört mer än 50 procent fler getingsaneringar än under samma period förra året. Den omväxlande varma och regniga våren och sommaren är en förklaring till att getingarna har frodats, rapporterar Ekot.

Under perioden 1 juni till till 10 juli genomfördes 7 117 getingsaneringar, vilket kan jämföras med 4 598 saneringar under samma period förra året.

Annons

– Det är lagom temperatur och det är lagom regn. Och då blir det ju mer getingar, säger Jörgen Schroeder, skadedjursexpert på Anticimex, till Ekot.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons