Annons

Geely investerar i satellitproduktion

Ekonomi • Publicerad 3 mars 2020
Geely Holding, bolaget som äger Geely Automotive och svenska Volvo Cars investerar i produktion av satelliter med låg omloppsbana. Arkivbild.
Geely Holding, bolaget som äger Geely Automotive och svenska Volvo Cars investerar i produktion av satelliter med låg omloppsbana. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Volvo Cars ägare Geely Holding investerar 2,3 miljarder yuan, motsvarande runt tre miljarder kronor, i en anläggning för tillverkning av satelliter med låg omloppsbana som ska förbättra datatillgången för självkörande bilar.

Snabb internetuppkoppling, hög precision vid navigering och molnlagringskapacitet till självkörande bilar är några av de funktioner som dessa satelliter kan bidra med, enligt Geely.

Annons

Geely räknar med att ha en produktionstakt på 500 satelliter per år 2025 på 300 anställda i anläggningen som byggs i Taizhou i Zhejiang-provinsen, i östra Kina.

År 2018 lanserade Geely Geespace för forskning och utveckling av satelliter med låg omloppsbana. Bolaget planerar kommersiell lansering av nätverket för satelliter med låg omloppsbana i slutet av 2020.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons