Annons

Misstänkt gängledare utlämnad från Gambia

En man i 30-årsåldern som har en ledande roll i ett kriminellt nätverk i Sverige hittades av polisen i Gambia. Han landade på fredagen på Landvetters flygplats.
Brott • Publicerad 27 november 2020
En man som misstänks för inblandning i ett mord har gripits efter flera månader utomlands. Arkivbild.
En man som misstänks för inblandning i ett mord har gripits efter flera månader utomlands. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Mannen har varit häktad i sin utevaro i flera månader. Han greps i det västafrikanska landet i enlighet med en internationell arresteringsorder för omkring en månad sedan. Och på fredagen kunde han föras tillbaka till Sverige.

– Det känns som en bra dag. Polisen har jobbat bra med detta, säger åklagaren Helena Treiberg Claeson

Annons

Det var den 3 maj som en man i 30-årsåldern sköts till döds med flera skott i Gamlestaden i östra Göteborg. Förutom det mordet rör polisens förundersökning även misstankar om förberedelse till mord på tre släktingar till den mördade mannen.

Sammanlagt är nu 15 personer häktade, inklusive mannen som varit häktad i sin utevaro.

– Det är bra för utredningen att man kan höra dem mot varandras uppgifter, säger Helena Treiberg Claeson.

Mordutredningen har kopplingar till grov organiserad brottslighet och mordet beskrivs som en uppgörelse mellan kriminella gäng.

Bitarna faller nu på plats och åtalet närmar sig. Polisen har bland annat fått tillgång till krypterad datakommunikation som har haft betydelse för utredningen.

– Vi anser att vi redan vet vad det är som har hänt. Tanken är att kunna väcka åtal i mitten på mars, säger Helena Treiberg Claeson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons