Fyra personer gripna efter inbrott mot mataffär

Vassmolösa Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Väktare upptäckte i natt ett pågående inbrott på Allans livs i Vassmolösa och larmade polisen. Senare stoppades en bil och fyra misstänkta personer greps.

Via en övervakningskamera ska väktare ha sett hur en person slog sönder en ruta till Ica-butiken Allans livs på Tingshusvägen vid 00.20-tiden på måndagen. Strax därefter ska personen kommit ut från lokalen med stöldgods, i form av tobaksvaror.

Flera polispatruller skickades till platsen och ungefär en halvtimme senare påträffades bilen vid en återvinningsgård, inte särskilt långt från brottsplatsen.

– I bilen fanns fyra personer, en av dem kunde direkt identifieras som gärningsman, säger P-O Jansson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Kalmar.

De övriga tre misstänks för medhjälp till inbrottet. En av dem är under 18 år och släpptes på måndagsmorgonen.

I bilen hittades stöldgodset som ska ha varit värt några tusen kronor. Tobaksvarorna har återlämnats till butiken.

En rad rån mot livsmedelsbutiker, senast i Blomstermåla på lördagen, har inträffat i länet den senaste tiden. Det är ännu för tidigt att uttala sig om inbrottet kan ha någon koppling till rånen, menar polisen.

– Men det är givetvis någonting vi kommer att titta på, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral.