Annons

Inga misstankar efter grundstötning i Skåne

Brott • Publicerad 11 september 2019
Sjöräddningens helikopter vinschar upp en person vid den grundstötta segelbåten vid Falsterbo fyr på tisdagskvällen.
Sjöräddningens helikopter vinschar upp en person vid den grundstötta segelbåten vid Falsterbo fyr på tisdagskvällen.Foto: Johan Nilsson/TT

Skepparen som sent på tisdagskvällen gick på grund med en segelbåt utanför Falsterbo misstänks inte längre för brott, rapporterar tidningen .

Kustbevakningen inledde först en förundersökning om misstänkt för sjöfylleri och vårdslöshet i sjötrafik, men brott har inte kunnat styrkas enligt myndigheten. Det kan bero på att det inte går att avgöra vem som framfört båten, enligt På kryss.

Annons

Segelbåten gick hårt på grund i kraftig vind ganska nära land vid Falsterbo fyr. Eftersom det bedömdes vara fara för de fyra ombordvarandes liv vinschades de upp med hjälp av en helikopter – men skepparen vägrade först. Först en och en halv timme vinschades även han upp.

Ingen skadades, men de undsatta var trötta och frusna efteråt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons