Misstänkta mordbranden: Fullt utvecklad brand på pizzerian

Skogsby Artikeln publicerades

En pizzeria har börjat brinna i Skogsby på Öland. Enligt räddningstjänsten ska det vara öppna lågor som kommer från byggnaden.

Larmet kom 01.38 under natten till lördagen. Räddningstjänsten från Kalmar, Färjestaden och Mörbylånga ska vara på plats och påbörjat släckningsarbetet. I nuläget är det oklart hur branden har uppstått.

– Det är fortfarande ganska knapphändiga uppgifter vi har fått men detta är ett stort pådrag, säger Kicki Carlsson, larmoperatör vid räddningstjänsten i Kalmar.

Vid 3-tiden håller räddningstjänsten fortfarande på med släckningsarbetet men framför allt så försöker man förhindra spridningsrisken till närliggande träbyggnad som bara är några meter bort från branden. Enligt Kick Carlsson är omfattningen så stor att restaurangen inte går att rädda.

– Det jag fått till mig nu vid 3-tiden är att restaurangen inte går att rädda utan den kommer få brinna ner till grunden under natten. Räddningstjänsten kommer finnas kvar på plats i ytterligare flera timmar, säger hon.

Polisen kommer inleda en förundersökning tidigast under lördagen.

– Vi kommer inte kunna komma till platsen innan det svalnat. Men i nuläget är det oklara uppgifter om hur branden startat och initialt är brottsrubriceringen mordbrand, säger Anders Olsson, inre befäl vid Kalmarpolisen.

Texten uppdateras.