Annons

Fritt fram att gratulera kungen

Kungligt • Publicerad 13 september 2023
Peter och Hanna Malmström från Stockholm skriver gratulationer till kungen under överinseende av hovlakej Valter Nordkvist.
Peter och Hanna Malmström från Stockholm skriver gratulationer till kungen under överinseende av hovlakej Valter Nordkvist.Foto: Claudio Bresciani / TT

Även allmänheten ges tillfälle att gratulera kungen när han nu inleder sitt firande av 50 år på tronen. Under två dagar, 13 och 14 september, finns gratulationslistor utlagda på slottet där den som vill kan skriva sin personliga hälsning.

När portarna öppnades var det ingen direkt trängsel, utan under de första timmarna valde ett trettiotal personer att skriva på listorna.

För den som även vill skänka en gåva har kungen önskat bidrag till stiftelsen Ungt ledarskap. Stiftelsen var en gåva till kungen på 60-årsdagen på initiativ av Scouterna. Stiftelsen verkar för att lyfta unga ledare med ett gott värdebaserat ledarskap.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons