Annons

Frias för giftmordförsök – döms för bedrägeri

Brott • Publicerad 11 november 2019
En kvinna frias för giftmordförsök men döms för andra förseelser. Arkivbild.
En kvinna frias för giftmordförsök men döms för andra förseelser. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En kvinna i 25-årsåldern som åtalats för mordförsök och mordbrand frias men döms i stället för bland annat grovt bedrägeri till ett och ett halvt års fängelse, skriver NSD.

Det var i maj 2016 som kvinnan häktades misstänkt för försök till mord på sin dåvarande sambo som varit oförklarligt sjuk vid flera tillfällen. Polisen hittade en handskriven lapp som troddes vara en plan för hur hon skulle ta livet av mannen. Kvinnan hade också utvunnit gift ur växten stormhatt och köpt giftiga fröer.

Annons

Trots det frikändes hon, då det inte tagits några prover som visade att sambon skulle ha varit förgiftad. Hon frikänns också från mordbrandsmisstanke efter att familjens hem i Piteåtrakten eldhärjats.

Däremot fälls hon för att lagstridigt ha tagit ut över en miljon kronor i ett försäkringsärende och också tagit flera lån och krediter i den före detta sambons namn genom att förfalska hans namnteckning. Hon döms också att betala 1 078 207 miljon kronor i skadestånd till mannen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons