Annons

Friades för handgranatsattack – får ersättning

Brott • Publicerad 27 januari 2022
En 23-årig man som friades för mordförsök med handgranater i Landskrona satt häktad i ett halvår. Nu får han över 200|000 kronor i ersättning av Justitiekanslern. Arkivbild.
En 23-årig man som friades för mordförsök med handgranater i Landskrona satt häktad i ett halvår. Nu får han över 200|000 kronor i ersättning av Justitiekanslern. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Trots att det fanns dna från den 23-årige mannen på en av de handgranater som användes vid ett misstänkt mordförsök i Landskrona sommaren 2019 friades han i hovrätten.

Nu får mannen 215 000 kronor i lidandeersättning av Justitiekanslern, rapporterar P4 Malmöhus. Mannen satt häktad i över ett halvår.

Annons

Totalt åtalades tre män för inblandning i dådet där två handgranater, varav en detonerade, kastades mot lägenheter i Landskrona. En av männen dömdes för brott.

Även om dna-spåren talar starkt för att 23-åringen har hanterat en av handgranaterna räcker det inte för att slå fast att det var han som kastade och mannen kan inte knytas till brottsplatsen på annat vis, enligt domen som radiokanalen har tagit del av.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons