Annons

Fotbollen i Brasilien stoppas efter protest

Fotboll • Publicerad 15 mars 2020
Nu stoppas fotbollen även i Brasilien. Arkivbild.
Nu stoppas fotbollen även i Brasilien. Arkivbild.Foto: Liamara Polli/AP/TT

Nu är det färdigspelat på fotbollsplanerna även i Brasilien. Landet skjuter tills vidare upp alla matcher för att inte bidra till spridningen av coronaviruset.

Men Brasilien dröjde längre än många andra länder. På söndagen spelades matcher inför tomma läktare och Gremios spelare och tränare valde då att protestera genom att gå in till matchen mot Sao Luiz med ansiktsmasker på sig.

Annons

– Hela världen har stoppat – borde inte brasiliansk fotboll göra det också? Det är vårt budskap och jag hoppas att de lyssnar, sade tränaren Renato Portaluppi, som hotade med strejk.

Någon strejk behövde man aldrig sätta i verket eftersom beskedet om uppskjutna matcher kom senare på dagen.

"Vi vet om och accepterar ansvaret som fotbollsvärlden har i kampen mot spridningen av covid-19 i Brasilien", säger brasilianska fotbollsförbundets ordförande Rogerio Caboclo i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons