Annons

Fortsatta utmaningar för Nintendo

Japanska Nintendo höjer sin vinstprognos. Försäljningen av spelkonsolen Switch går dock trögare än tidigare.
Ekonomi • Publicerad 3 februari 2022
Nintendo har släppt delårssiffror. Arkivbild.
Nintendo har släppt delårssiffror. Arkivbild.Foto: Koji Sasahara/AP/TT

Starka försäljningssiffror gällande flera av bolagets spel gör att bolaget nu förutspår en nettovinst på 400 miljarder yen, motsvarande drygt 32 miljarder kronor för det brutna räkenskapsåret som avslutas i mars. Det är ett lyft med 50 miljarder yen jämfört med föregående år som ändå präglades mycket av att folk stannade hemma under pandemin.

Dock reviderar man ned försäljningen under året av spelkonsolen Switch från tidigare 24 miljoner till 23 miljoner på grund av fortsatta problem att få fram tillräckligt med halvledare.

Företaget vill heller inte uppge om det är på gång en ny uppdatering av konsolen som presenterades för marknaden första gången 2017. I oktober förra året fick den en uppdaterad version med bland annat en mera avancerad skärm.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons