Annons

Uppåt på ledande Asienbörser

Det är fortsatt uppåt på ledande Asienbörser. Tecken på minskad smittspridning av coronaviruset i hårt drabbade europeiska länder och New York bidrar till det positiva börshumöret.
Börs • Publicerad 7 april 2020
Tokyobörsens Nikkei 225-index på plus. Arkivbild.
Tokyobörsens Nikkei 225-index på plus. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Kursuppgångarna i Asien följer på kraftiga kursuppgångarna på börserna på Wall Street i måndags.

Tokyobörsens Nikkei 225-index stängde på tisdagen med en uppgång på 2 procent. Det bredare Topix-index gick också upp 2 procent.

Annons

Taiwanbörsen steg samtidigt 1,8 procent, medan Seoulbörsens Kospi-index gick upp 2 procent.

Hongkongbörsens Hang Seng-index hade i den avslutande handeln gått upp cirka 1 procent, medan Shanghaibörsen låg på plus 2 procent.

Dollarn, som stärkts i coronakraschen, tappar i värde medan oljepriset stiger då mycket tyder på att ledande oljeländer som Ryssland är på väg att göra upp med oljekartellen Opec om produktionsbegränsningar för att anpassa utbudet av olja till den kraftigt minskade efterfrågan i coronakrisen.

På Wall Street i måndags lyfte Dow Jones industriindex med 7,7 procent och det bredare S&P500-index med 7 procent.

Ledande Europabörser ser ut att öppna tisdagens handel uppåt, enligt handeln med terminskontrakt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons