Annons

Försvarsminister utfrågas om Estoniakatastrofen

Politik • Publicerad 8 oktober 2020
Försvarsminister Peter Hultqvist (S) kallas till riksdagen för att svara på Estonia-frågor. Arkivbild.
Försvarsminister Peter Hultqvist (S) kallas till riksdagen för att svara på Estonia-frågor. Arkivbild.Foto: Peter Wallberg/TT

Försvarsutskottet kallar försvarsminister Peter Hultqvist (S) för en utfrågning om Estonias förlisning och eventuell hemlig last ombord, rapproterar Dagens Nyheter.

En majoritet i riksdagsutskottet har enats om att kalla ministern i skenet av bland annat de senaste uppgifterna om vraket. Utskottet vill enligt DN ha svar på sex frågor, däribland uppgifter om militärt materiel ombord på M/S Estonia och när det blev känt för regeringen.

Annons

Följdfrågan rör beslutet om att inte bärga fartyget och om lasten ombord påverkade detta. Ytterligare en av frågorna gäller eventuell militär sekretess om lasten.

– Vi vill ha svar på om det kan finnas omständigheter kring Estonias last som kan förklara beslutet att inte bärga båten och de omkomna, dykförbudet och förslaget på cementövertäckning, säger Mikael Oscarsson (KD) till DN.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons