Annons

Förrymd emu fångades in med päron

USA • Publicerad 4 oktober 2020
En annan emu som rymde från delstaten Wisconsin i USA 2007 och återfanns i en Walmart-butik. Arkivbild.
En annan emu som rymde från delstaten Wisconsin i USA 2007 och återfanns i en Walmart-butik. Arkivbild.Foto: Amber Bingen/AP/TT

Mitt i ett bostadsområde i Haverhill nära amerikanska Boston strosade emun Kermit runt i godan ro. Kermit, ett exemplar av världens största fågelart näst efter strutsen, hade enligt nyhetsbyrån AP rymt från sin ägare strax innan han skulle förflyttas till en gård i delstaten Maine.

De snabbspringande emuerna kan väga uppemot 45 kilo och bli aggressiva om de känner sig hotade. Därför kallades polis in för att fånga in Kermit, som lät sig lockas av ett päron som poliserna plockade från ett träd i närheten.

Annons

Ett filmklipp från händelsen visar hur en kvinna bär jättefågeln i sin famn längs en gata i Haverhill. Han kunde därefter föras i säkerhet.

Emuns naturliga utbredningsområde är Australien.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons