Annons

Förbundet: Handbollens OS-kval ska spelas

Handboll • Publicerad 12 mars 2020
Sveriges Nathalie Hagman ska spela OS-kval i nästa vecka. Matcherna ställs inte in. Arkivbild.
Sveriges Nathalie Hagman ska spela OS-kval i nästa vecka. Matcherna ställs inte in. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Mängder av idrottsevenemang har ställts in på grund av oron för coronaviruset. Men damernas OS-kval i handboll i Spanien nästa vecka ska spelas. Det meddelar Internationella handbollsförbundet.

Förbundet skriver i ett pressmeddelande att beslutet har fattats efter noggrann övervägning av händelseutvecklingen kring coronaviruset. Matcherna kommer att spelas utan publik och bakom stängda dörrar.

Annons

Sverige ska spela sitt OS-kval i den spanska staden Lliria 20-22 mars mot Spanien, Argentina och Senegal. De två bästa lagen går till OS i Tokyo. Enligt den ursprungliga planen samlas landslaget för ett förläger i Valencia på måndag.

Damernas övriga kvalgrupper spelas i Ungern och Montenegro. Herrarnas OS-kval är tänkt att avgöras i april. Sverige spelar i Berlin mot hemmanationen Tyskland samt Algeriet och Slovenien.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons