Annons

Förbjudet gå ut efter klockan sju i Egypten

Egypten • Publicerad 24 mars 2020
Ett nattligt utegångsförbud införs i Egypten. Förra veckan stoppades alla flyg till och från landet. Arkivbild från den 19 mars.
Ett nattligt utegångsförbud införs i Egypten. Förra veckan stoppades alla flyg till och från landet. Arkivbild från den 19 mars.Foto: Nariman El-Mofty/AP/TT

Egypten inför ett utegångsförbud efter att solen gått ned. Den nya restriktionen ska gälla i två veckors tid, från klockan sju på kvällen till sex på morgonen.

Personer som bryter mot reglerna kommer att kunna straffas i enlighet med de lagar som gäller under rådande undantagstillstånd, meddelar premiärminister Mostafa Madbouly. Det handlar om motsvarande några tusen kronor i böter eller fängelse.

Annons

Stängningen av landets skolor kommer att förlängas till mitten av april. Restauranger och andra verksamheter som samlar människor kommer att behöva hålla stängt i ytterligare minst två veckor. Alla landets flygplatser stängdes förra veckan och kommer också att hållas stängda en längre tid.

19 coronasmittade personer har avlidit i Egypten hittills.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons