Folkets hus i Lammhult totalförstört

Folkets Hus i Lammhult blev totalförstört i en brand tidigt på söndagsmorgonen.
Nyheter • Publicerad 3 april 2011
Foto: Urban Nilsson
Foto: Urban Nilsson
Foto: Urban Nilsson

Larmet om att en brand brutit ut i Folkets hus i Lammhult inkom till SOS Alarm strax efter klockan fyra på söndagsmorgonen. Enligt de första uppgifterna var lokalen rökfylld och det brann i fasaden.

Det visade sig senare att det brann inne i väggarna i byggnaden.

Fyra räddningstjänster kom till platsen: Lammhults, Alvestas, Växjös och Bors. Eftersom byggnaden ligger i anslutning till riksväg 30, som går genom Lammhult, fick vägen stängas av och trafiken ledas om.

Under lördagskvällen hade det varit fest i lokalerna, ett 30-årskalas i privat regi, men ingen var längre kvar i huset när branden bröt ut.

Göran Blomman, på Folkets hus, misstänker att brandorsaken är marschaller som inte släckts och att elden startat på utsidan av entrén.

– Det är inte så länge sedan vi hade en brandbesiktning och gick igenom hela huset, då fanns det inga anmärkningar, säger Göran Blomman.

Smålandsposten

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.