Annons

Flydde jihadister – i säkerhet efter åtta mil

Mali • Publicerad 15 februari 2020
En polissoldat, gendarm, tillfångatogs vid en attack i Sokolo i Mali men lyckades sätta sig i säkerhet sedan han flytt och gått åtta mil till fots genom huvudsakligen ökenterräng.
En polissoldat, gendarm, tillfångatogs vid en attack i Sokolo i Mali men lyckades sätta sig i säkerhet sedan han flytt och gått åtta mil till fots genom huvudsakligen ökenterräng.Foto: TT

En al-Qaidakopplad jihadistgrupp, GSIM, slog till mot en bas i Sokolo i Mali den 26 januari. Då dödades 20 gendarmer, medan fem skadades och tre togs till fångna.

Nu har en av de tre lyckats fly och sätta sig i säkerhet efter att ha gått åtta mil till fots genom huvudsakligen ökenterräng, uppger en källa inom gendarmeriet.

Annons

Mannen följde ett biflöde till Nigerfloden och gömde sig bland annat i buskage under flykten innan han nådde staden Niono. Väl där fick han läkarvård.

– Han har klarat sig bra, säger en militär sjukvårdskälla.

Poliser, gendarmer och militärer i Mali drabbas ofta av attacker och våldet i landet har islamistiska, etniska och kriminella motiv.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons