Annons

Flera till sjukhus efter tågkrock

Olyckor • Publicerad 5 mars 2020
Polis, ambulans och räddningstjänst ryckte ut till en krock mellan lastbil och tåg utanför Hofors. Arkivbild
Polis, ambulans och räddningstjänst ryckte ut till en krock mellan lastbil och tåg utanför Hofors. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Ett tåg har krockat med en lastbil vid en järnvägskorsning vid Fäbodbäcken strax nordost om Hofors.

Orsaken till olyckan är ännu så länge oklar.

Annons

Enligt polisen har fem personer förts i ambulans till sjukhus i Falun och Gävle. Ingen ska enligt räddningstjänsten vara allvarligt skadad, rapporterar Arbetarbladet och Gefle Dagblad.

– Vi har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisregion Mitt, till TT.

Det ska ha funnits 24 personer på tåget när olyckan inträffade vid 19-tiden. De som inte skadats i olyckan hämtas med buss.

– Jag vet inte om föraren av lastbilen är skadad men han är i alla fall kvar på platsen och vi talar med föraren, säger Daniel Wikdahl.

Efter olyckan stoppades tågtrafiken på sträckan, vilket påverkar tågtrafiken mellan Gävle och Borlänge. Det finns just nu ingen prognos för när trafiken kan återupptas.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons