Annons

Fler kvinnor anklagar Domingo för övergrepp

Operasångaren Plácido Domingo har anklagats för att ha sextrakasserat nio kvinnor. Nu träder ytterligare elva kvinnor fram, bland annat en tidigare kollega som framträder med sitt namn.
Musik • Publicerad 5 september 2019
Operasångaren Plácido Domingo har anklagats för sexuella trakasserier. Arkivbild.Foto: Laszlo Balogh/AP/TT

Den 78-årige spanske operastjärnan, som också har varit verksam som dirigent och chef för flera operahus, ska ha trakasserat och förgripit sig på kvinnor under lång tid, skriver .

Angela Turner Wilson, nu 48, arbetade med Plácido Domingo vid en uppsättning på Washingtonoperan 1999. Hon berättar att hon hoppades att han bara hade ett rent kollegialt intresse för henne, men att det hela ändrades en kväll innan en föreställning. Han förde in sin hand under hennes kläder och tog tag om hennes bröst.

Annons

– Det gjorde ont. Han var inte försiktig utan grabbade tag hårt. Sedan var jag tvungen att gå upp på scenen och låtsas vara kär i honom, säger hon enligt AP på Twitter.

Flera personer som jobbat bakom kulisserna på olika operahus vittnar för nyhetsbyrån om att de försökte skydda unga kvinnor från sångaren, medan folk i ledande ställning valde att ignorera det som pågick. Plácido Domingo nekar till alla anklagelser och har sagt tidigare att han trodde att alla hans inviter var välkomna. En talesperson för sångaren säger till AP att nyhetsbyrån bedriver en "smutsig och oetisk" kampanj mot honom.

Ann Edliden/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons