GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fler EU-miljarder till Kiev

EU • Publicerad tisdag 17:15
EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i EU-parlamentet i Strasbourg på tisdagen.
EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i EU-parlamentet i Strasbourg på tisdagen.Foto: Jean-Francois Badias/AP/TT

EU fyller på med ytterligare 2,5 miljarder euro till Ukraina. Därmed har unionen totalt fört över 6,7 miljarder till det krigshärjade landet under 2022.

Ännu mer är dessutom på väg för nästa år, då EU-kommissionen nyligen lagt förslag om att överföra totalt 18 miljarder euro – över 200 miljarder svenska kronor – i regelbundna sändningar under nästa år.

"För skyndsamma reparationer och en snabb återhämtning som leder till ett framgångsrikt återuppbyggande. Vi kommer att stötta Ukraina så länge som det krävs", skriver kommissionsordförande Ursula von der Leyen på Twitter.

Utöver tisdagens pengar räknar kommissionen med att även föra över ytterligare 500 miljoner euro i december.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.