Annons

Fler bolag granskas för bluffreor

Ekonomi • Publicerad 1 januari 2021
Bolag granskas av Konsumentverket. Arkivbild.
Bolag granskas av Konsumentverket. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

I mitten av december öppnade Konsumentverket tillsynsärenden gällande vilseledande marknadsföring av priser i bolags e-handel i samband med reaveckan Black Week.

Produkter har alltså marknadsförts som prisnedsatta under reaveckan, medan priserna i själva verket inte ändrats jämfört med månaderna innan.

Annons

I december gällde det bolagen Bangerhead, Cervera, Gardenstore och Lyko, vilket Ekot då rapporterade om. Enligt Dagens industri har fler bolag har halkat dit, däribland Outnorth, Royal Design och Bygghemma.

– Målet är att marknaden ska rätta sig och inte vilseleda sina kunder helt enkelt. Det är inte rimligt att Konsumentverket ska lägga så mycket resurser på något som marknaden själva ska ta hand om, säger Niclas Ernebratt, jurist på Konsumentverket, till Dagens industri.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons