Annons

Fler äldre nekades vård av läkare

Vård • Publicerad 2 januari 2021
En läkare, som är delägare i en privat vårdcentral, tog hemliga beslut om att många äldre personer inte skulle få sjukhusvård, skriver Sydsvenskan. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Det är tidigare känt att en läkare fattade beslut om att neka 180 äldre personer i Bjärred sjukhusvård, på grund av pandemin.

Nu framkommer att läkaren, som är delägare i en privat vårdcentral, även fattat liknande beslut för äldre personer på ett äldreboende i Kävlinge, rapporterar Sydsvenskan.

Annons

Vårdcentralen där läkaren arbetar ska också ha fakturerat Region Skåne drygt hundratusen kronor för patientmöten som aldrig hänt. Enligt Sydsvenskan ska läkargruppen krävt ersättning för 34 videokonferenser eller telefonmöten som ska ha ägt rum under en och samma dag i våras.

Enligt vårdcentralen var det felaktigt att ta betalt för mötena och Region Skåne ska utreda saken.

Vårdcentralen kommer att granskas av bland annat Region Skåneoch Inspektionen för vård och omsorg, enligt Sydsvenskan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons