Annons

Fjällräven Classic genomförs – med egna dass

Fritid • Publicerad 8 augusti 2023
Fjällräven Classic genomförs, trots tidigare fall av magsjuka längs rutten. Arkivbild.
Fjällräven Classic genomförs, trots tidigare fall av magsjuka längs rutten. Arkivbild.Foto: Erik Johansen/NTB/TT

Arrangörerna av Fjällräven Classic, som går mellan Nikkaluokta och Abisko, har beslutat att genomföra arrangemanget, trots den magsjuka som drabbade ett antal vandrare längs rutten och vid Kebnekaise fjällstation nyligen.

"Eftersom inga officiella restriktioner har utfärdats av myndigheterna har vi beslutat att genomföra Fjällräven Classic, men med särskilda åtgärder för att stötta vandrarna", skriver arrangörerna på evenemangets hemsida.

Annons

Detta innebär att vissa av vandringsevenemangets uppsamlingsplatser flyttas längre bort från Svenska Turistföreningens anläggningar, att egna dass transporteras ut och att ha vårdpersonal vid alla samlingsplatser.

Svenska Turistföreningen har som en följd av magsjukan tidigare beslutat att en tid framöver inte ta emot spontanbesökare i sina stationer och stugor längs leden, utan endast förbokade gäster.

Årets Fjällräven Classic går 11–18 augusti. Evenemanget hade i fjol cirka 2 000 deltagare från en lång rad länder.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons