GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fiskmås sögs in i flygplansmotor

Olyckor • Publicerad 13 juni 2021
Ett SAS-plan fick in en fiskmås i motorn i samband med landning. Arkivbild.
Ett SAS-plan fick in en fiskmås i motorn i samband med landning. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

En fiskmås sögs in i motorn till ett SAS-plan i samband med landning i Umeå, skriver Folkbladet och Västerbottens-Kuriren.

Planet, som kom från Arlanda, kunde landa utan problem. Men nu måste en tekniker undersöka motorn innan planet kan lyfta igen.

Händelsen inträffade på söndagsförmiddagen och innebär att flyget tillbaka till Arlanda, som egentligen skulle ha lyft vid 12, blir kraftigt försenat.

En tekniker ska flygas till Umeå och beräknas vara framme vid 15.30.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer