GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fed: Räntehöjningar skadliga men nödvändiga

Ekonomi • Publicerad 6 juli 2022
Jerome Powell, chef för Federal Reserve, USA.s centralbank. Arkivbild.
Jerome Powell, chef för Federal Reserve, USA.s centralbank. Arkivbild.Foto: Jacquelyn Martin/AP-TT

USA.s centralbank betonade vid sitt senaste möte sin oro för att den skyhöga inflationen kan bli ihållande. Federal Reserve upprepade också att banken är beredd att fortsätta med höjningarna av styrräntan i syfte att motverka inflationen.

Det framgår av protokollet från mötet, som hölls den 14–15 juni. Protokollet offentliggjordes dock först på onsdagen.

Fed konstaterade också vid mötet att räntehöjningarna kan skada den amerikanska ekonomin. Men banken slog fast att att höjningarna är nödvändiga för att hejda prisstegringarna och hålla inflationen på den tvåprocentsnivå som Fed eftersträvar.

Under förra månaden genomdrev den amerikanska centralbanken de mest aggressiva räntehöjningarna på närmare 30 år. Bankens ledamöter motiverade höjningarna med just prisökningar – prisökningar som enligt mötesprotokollet inte visar några tecken på avta.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.