Favoriter föll på P 3 Guld

Priserna fördelades jämnt på lördagens P3 Guld-gala i Göteborg. Ingen vann mer än ett pris. Linnea Henriksson blev årets artist.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2013
Foto: 

Det blev något av ett favoritfall på P3 Guldgalan. Laleh, som på förhand hade tre nomineringar, kammade noll, liksom First Aid Kit, som hade två vinstchanser. Världsstjärnorna i Swedish House Mafia fick bara ett av de tre priser de kunde ta hem – det för årets dans.

I stället gled Linnea Henriksson fram ur superstjärnornas skugga och korades av P3-publiken till årets artist.

– Jag har haft ett helt fantastiskt år på alla sätt. Och att då få avsluta med det här, det kan ju inte bli bättre. Nu ska jag fortsätta med det jag gör och lyssna till hjärtat så kan jag förhoppningsvis få ett lika bra 2013,

Guldmicken är P3 Gulds mest anrika pris och det gick i år till Maskinen, som lite överraskande alltså betvingade First Aid Kit, Laleh, Timbuktu & Damn samt Swedish House Mafia. Frej Larsson i Maskinen firade utmärkelsen genom att hiva det ganska så tunga priset rakt ut i publiken.

Galan inleddes av Icona Pop vars "I love it" blev årets låt. Duon, som just nu bor i New York, ska dela på priset. (TT Spektra)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.