Annons

Farliga sporthallar pekas ut på sju orter

Olycka • Publicerad 3 oktober 2020
Taket på Östersund arena är en av hallarna som pekas ut som riskfyllda. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Sporthallar och arenor på sju orter i Sverige pekas ut av Statens haverikommission inför den kommande vintern, rapporterar TV4 Nyheterna. Anledningen är att de har liknande konstruktion som Tarfalahallen i Kiruna där taket rasade in i våras.

Lågt sluttande tak som bärs av underspända limträbalkar kan enligt utredningen vara extra känsliga vid högt snötryck. Kraven att se över arenor och säkra att taken inte rasar in i vinter har gått ut till alla kommuner men Östersund, Gällivare, Västerås, Knivsta, Växjö, Uppsala och Luleå pekas ut specifikt eftersom man vet att hallar av liknande konstruktion finns där.

– Kommunen kommer naturligtvis att vidta alla åtgärder som behöver göras för att säkra den här lokalen, säger Maritha Meethz, ordförande för miljö och byggnadsnämnden i Luleå, till TV4 gällande kommunens nya gymnastikhall som stod färdig tidigare i år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons