Annons

Fängelse för våldsamt lägenhetsrån i Malmö

Brott • Publicerad 11 september 2023
Den ena rånaren tillfogades dödliga knivskador av sina brottsoffer. De slapp åtal eftersom de agerat i nödvärn. Arkivbild.
Den ena rånaren tillfogades dödliga knivskador av sina brottsoffer. De slapp åtal eftersom de agerat i nödvärn. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Rånet i en Malmölägenhet slutade med att en av rånarna tillfogades dödliga knivskador av sina brottsoffer. Nu döms två andra män som medverkade vid rånet till fängelse i två år och elva månader.

I bostadens kök stod två män och lagade lunch när rånarna tog sig in, utklädda till hantverkare. Rånarna tvingade under pistolhot ned de båda männen på knä, men en av dem lyckades rycka till sig en kökskniv och gå till motattack.

Annons

Inledningsvis misstänktes de båda brottsoffren för mord och mordförsök, men de slapp sedan åtal eftersom de agerat i nödvärn.

Rånaren som var med inne i lägenheten har erkänt. En man som hjälpte till som chaufför har däremot nekat till brott, men även han döms av tingsrätten.

De ska också betala nästan 133 000 kronor i skadestånd, skriver Malmö tingsrätt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons