Annons

Fängelse för försök att muta kriminalvårdare

Brott • Publicerad 7 november 2019
En 52-årig man har dömts till en månads fängelse för att ha försökt muta en kriminalvårdare att ta in en mobiltelefon till honom när han satt på fängelset i Skänninge söder om Motala. Arkivbild.
En 52-årig man har dömts till en månads fängelse för att ha försökt muta en kriminalvårdare att ta in en mobiltelefon till honom när han satt på fängelset i Skänninge söder om Motala. Arkivbild.Foto: Alexander Larsson Vierth/TT

En 52-årig man har dömts till en månads fängelse för att ha försökt muta en kriminalvårdare när han satt på fängelset i Skänninge söder om Motala, rapporterar SVT Nyheter Öst.

Linköpings tingsrätt anser i sin dom att det är fastslaget att mannen I januari försökte få en kriminalvårdare att ta in en mobiltelefon åt honom på fängelset. Han erbjöd först "15 lax" och höjde sedan till "20 lax" utan att hon nappade.

Annons

Den dömde nekar till brott och till att ha erbjudit några pengar, men har sagt att han på skämt bett kriminalvårdaren ta in telefonen eftersom han behövde ringa en kontaktperson.

Domstolen anser att inget annat straff än fängelse kan vara aktuellt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons